Євгеній Даниленко виступив спікером на форумі «Віртуальні активи: що далі?»

спікери форуму за круглим столом

16 грудня 2021 року відбувся науково-практичний бізнес-форум «Віртуальні активи: що далі?», який був організований Державним податковим університетом за сприяння Міністерства фінансів України.

Партнер, адвокат, к.ю.н Євгеній Даниленко взяв участь у роботі форуму як спікер та виступив з доповіддю стосовно впливу Закону «Про віртуальні активи» на договірне регулювання правовідносин щодо обігу криптовалют в Україні.

Євгеній Даниленко готується до виступуучасники форуму на фоні постеру

З-поміж іншого Євгеній зазначив, що новий закон звужує можливості обігу криптовалют та інших активів, забороняючи їх обмін на майно, роботи та послуги, тобто ставлячи такі договори поза законом. А також зауважив, що закон містить недостатнє правове регулювання договірних відносин та ймовірних спірних питань, зокрема між співвласниками цифрових активів.

Іншими напрямками дискусії на форумі було обговорення особливостей оподаткування, платіжної та інвестиційної діяльності, кібербезпеки та захисту у сфері віртуальних активів, а також впливу технології блокчейн та цифровізації загалом на функціонування фінансового сектору.

групове фото учасників форуму

Захід зібрав значну аудиторію онлайн-учасників, загалом більше 620-ти на платформі «Зум» та у мережі «Фейсбу́к», які мали змогу не лише переглядати трансляцію, але й долучитися до обговорення. На питання відповідали представники міністерств фінансів та цифрової трансформації, викладачі профільних вузів, представники бізнесу та спеціалісти з криптовалют.